Windows Azure BUILD újdonságok – Mobile Services I.

A múlt heti BUILD konferencián bejelentésre került, hogy a Web Sites szolgáltatás mellett immár a Mobile Services is General Availability (általános elérhetőség) státuszba került. Ez azt jelenti, hogy lekerült a “preview” jelzés, és a Mobile Services mostantól az Azure támogatott szolgáltatásai között található. Részletek:

Három csomag érhető el az Azure előfizetők számára:

  • Free
  • Standard
  • Premium

A Standard és a Premium csomag az API hívások számában és a sklálázhatóság mértékében különbözik, azonban mindkét csomagra egyaránt érvényes a 99,9% SLA (Service Level Agreement) vállalás. Fontos megjegyezni, hogy 2013.augusztus 1-ig mindegyik csomag ingyenesen használható, hogy kényelmesen eldönthessük, hogy melyik felel meg legjobban az igényeinknek, azonban az SQL adatbázis és a Storage használat továbbra is külön fizetendő.

Az ingyenes csomagban továbbra is 10 Mobile Service-t hozhatunk létre, bizonyos korlátozásokkal.

A Mobile Services részletes árazása elérhető az alábbi linken.

mobileservice

Partnerek szolgáltatásai

Néhány héttel ezelőtt írtunk a Mobile Services új Custom API lehetőségeiről. Ezek használatával könyebben építhetünk külső szolgáltatók megoldásait felhasználó alkalmazásokat. Ezekre az eszközökre néhány példa:

  • SendGrid leveszi a tömeges e-mail küldés terhét a vállunkról a a Mobile Services segítségével, mellyel sok pénzt és időt is megspórolhatunk
  • Twilio segítségével  könnyedén küldhetünk SMS üzeneteket a felhasználóink számára, valamint hívás-alapú azonosító rendszert építhetünk a Mobile Services segítségével
  • Xamarin egy kiegészítőt biztosít a Mobile Services használatához, mely megkönnyíti a több platformra történő alkalmazásfejlesztés során a felhőszolgáltatások használatát.
  • Pusher használatával gyorsan és biztonságosan építhetünk valós-idejű üzenetküldő szolgáltatásokat Mobile Services alapú webes és mobil alkalmazásokhoz.

Holnap folytatjuk!

Próbáld ki te is! Regisztrálj az ingyenes, próba Azure előfizetésre!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s