Windows Azure BUILD újdonságok – Mobile Services I.

A múlt heti BUILD konferencián bejelentésre került, hogy a Web Sites szolgáltatás mellett immár a Mobile Services is General Availability (általános elérhetőség) státuszba került. Ez azt jelenti, hogy lekerült a “preview” jelzés, és a Mobile Services mostantól az Azure támogatott szolgáltatásai között található. Részletek:

Három csomag érhető el az Azure előfizetők számára:

  • Free
  • Standard
  • Premium

A Standard és a Premium csomag az API hívások számában és a sklálázhatóság mértékében különbözik, azonban mindkét csomagra egyaránt érvényes a 99,9% SLA (Service Level Agreement) vállalás. Fontos megjegyezni, hogy 2013.augusztus 1-ig mindegyik csomag ingyenesen használható, hogy kényelmesen eldönthessük, hogy melyik felel meg legjobban az igényeinknek, azonban az SQL adatbázis és a Storage használat továbbra is külön fizetendő.

Az ingyenes csomagban továbbra is 10 Mobile Service-t hozhatunk létre, bizonyos korlátozásokkal.

A Mobile Services részletes árazása elérhető az alábbi linken.

mobileservice

Partnerek szolgáltatásai

Néhány héttel ezelőtt írtunk a Mobile Services új Custom API lehetőségeiről. Ezek használatával könyebben építhetünk külső szolgáltatók megoldásait felhasználó alkalmazásokat. Ezekre az eszközökre néhány példa:

  • SendGrid leveszi a tömeges e-mail küldés terhét a vállunkról a a Mobile Services segítségével, mellyel sok pénzt és időt is megspórolhatunk
  • Twilio segítségével  könnyedén küldhetünk SMS üzeneteket a felhasználóink számára, valamint hívás-alapú azonosító rendszert építhetünk a Mobile Services segítségével
  • Xamarin egy kiegészítőt biztosít a Mobile Services használatához, mely megkönnyíti a több platformra történő alkalmazásfejlesztés során a felhőszolgáltatások használatát.
  • Pusher használatával gyorsan és biztonságosan építhetünk valós-idejű üzenetküldő szolgáltatásokat Mobile Services alapú webes és mobil alkalmazásokhoz.

Holnap folytatjuk!

Próbáld ki te is! Regisztrálj az ingyenes, próba Azure előfizetésre!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s