Windows Azure BUILD újdonságok – Web Sites

A múlt heti BUILD konferencián bejelentésre került, hogy a Web Sites szolgáltatás immár General Availability (általános elérhetőség) státuszba került. Ez azt jelenti, hogy lekerült a “preview” jelzés a Free (ingyenes) és Standard (régi nevén Reserved) csomagokról, és a Web Sites mostantól az Azure támogatott szolgáltatásai között található. Részletek:

  • 99,9% SLA (Service Level Agreement) a Standard csomagra
  • 24×7 Microsoft Support támogatás (a támogatási csomagokról bővebben itt olvashatunk)

Az ingyenes (Free) csomag továbbra is a korábbi feltételekkel rendelkezik, 10 webhelyet hozhatunk létre bizonyos korlátozásokkal, azonban erre nem vállal a Microsoft SLA-t.

A Standard csomag, amely korábban Reserved néven futott, dedikált virtuális gépeket használ a nagyobb teljesítmény érdekében, lehetőséget nyújt arra, hogy akár 500 különböző webhelyet is futtathassunk. A skálázás segítségével könnyedén állíthatjuk a felhasznált erőforrások mértékét. A Small instance 1 processzormag, 1.75 GB RAM, a Medium instance 2 processzormag, 3.5 GB RAM, a Large Instance pedig 4 processzormag és 7 GB RAM. A Standard csomagban futó gépek száma 1 és 10 között mozoghat, azaz létrehozhatunk akár 70 magból és 70 GB-ból álló backend-et is.

Bejelentették a már régen várt SSL tanúsítványok General Availability elérhetőségét az Azure Web Sites szolgáltatáshoz. Elérhető vált az IP cím alapú SSL kötés, valamint az SNI-alapú SSL kötés. Ezek segítségével az egyedi domain névvel rendelkező, reserved módban futó weboldalunkhoz igénybe vehetjük a szolgáltatást.

Automatikus skálázás támogatása

Előzetes (Preview) módban elérhető a weboldalakhoz az automatikus skálázás. Különböző szabályok segítségével állíthatjuk a weboldalunk futtatásához felhasznált erőforrások mértékét, mind felfelé, mind lefelé, így könnyedén könnyedén követhetjük a terhelést, és akár pénzt is spórolhatunk.

Adatközponttól független skálázás

Eddig az azonos adatközpontban futó weboldalainkat csak együtt tudtuk skálázni, így ha tesztelési célokra szerettünk volna egy ingyenes weboldalt, akkor egy másik adatközpontba kellett létrehoznunk. Már lehetőségünk van akár arra is, hogy egy adatközpontban tartsunk Standard csomagban futó weboldalakat, és az ingyenes csomagban lévő, tesztelésre létrehozott weboldalainkat.

A már létező “Shared” mód továbbra is elérhető marad Preview lehetőségként, a korábbi árazással. A részletes árazás itt érhető el.

 

Holnap folytatjuk!

Próbáld ki te is! Regisztrálj az ingyenes, próba Azure előfizetésre!

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s