Windows Azure TechEd újdonságok – Megújult Free Trial konstrukció

A TechEd 2013 nyitóelőadásán nagyon sok hasznos Azure újdonságot jelentettek be, ezeket egy többrészes blogbejegyzés sorozatban mutatjuk be olvasóink részére. A következő téma:

Új Free Trial konstrukció

Jelentős változás történt az ingyenes Azure próbaváltozat (Free Trial) kapcsán. Hogy is volt eddig? Részlet a könyv 16. (Árazás) fejezetéből:

90 napos próbaváltozat (Free Trial)
Ahogy a bevezető szakaszban olvashattad, a 90 napos próbaváltozat lényege, hogy kockázatmentesen kipróbálhatóvá tegye az Azure platformot. Miután regisztráltál, az Azure jóváír számodra egy sor erőforrást – számítási órákat, adattárolási és adatforgalmi kapacitást, SQL Database adatbázisokat és így tovább –, amiket ingyenesen elhasználhatsz. Ha elhasználtad a kvótáidat, akkor egy költési limitnek köszönhetően az Azure nem engedi tovább futni az alkalmazásodat, így biztosan nem kell majd semmiért sem fizetned. 30 és 60 nap elteltével a kvótáid visszaállnak a kezdeti értékükre, így megint lefogyaszthatod őket.

Az MSDN benefithez hasonlóan a próbaváltozatnál is az eddigi erőforráskvóta-alapú felhasználást felváltotta egy rugalmasabb, havi, fix pénzügyi keretet nyújtó megoldás. A próba idejére biztosított 200$ dolláros keret teljesen szabadon felhasználható, a felhasználó igénye szerint.  Néhány példát a lehetséges felhasználási módokra már érintettünk egy korábbi bejegyzésben.

A megújult “Free Trial” hatékony működését elősegítendő, az Azure Management Portal egy új funkciója segítségével könnyedén figyelemmel kísérhetjük a hátralévő egyenlegünket, és a próbaidőszakból hátralévő napok számát.

Próbáld ki te is! Regisztrálj az ingyenes, próba Azure előfizetésre!

Holnap folytatjuk!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s