Windows Azure TechEd újdonságok – MSDN benefit változások

A TechEd 2013 nyitóelőadásán nagyon sok hasznos Azure újdonságot jelentettek be, ezeket egy többrészes blogbejegyzés sorozatban mutatjuk be olvasóink részére. A második téma:

Új ajánlat MSDN előfizetéssel rendelkező felhasználóknak

Részlet a könyv 16. (Árazás) fejezetéből:

Amennyiben rendelkezel MSDN előfizetéssel (Professional, Premium vagy Ultimate – a diákoknak szóló MSDN:AA ajánlat nem használható fel), vagy céged tagja a Microsoft Partner Network, BizSpark vagy WebsiteSpark programoknak, akkor jogosult vagy programonként egy-egy Azure-előfizetésre. Ezek az előfizetések hasonlítanak a Free Trialre abban, hogy itt is 30 naponta kapsz erőforráskvótákat, amiket ingyenesen elhasználhatsz. Továbbá ezeken is van költési limit. 90 nap helyett azonban jellemzően tovább tartanak, és a Free Trialhez képest magasabbak a kvóták is.
Ha a fenti feltételek teljesülnek, akkor érdemes kiváltanod az előfizetéseket, mert jelentős költségeket spórolhatsz meg velük.

Az eddigi erőforráskvóta-alapú felhasználást felváltotta egy rugalmasabb, havi, fix pénzügyi keretet nyújtó megoldás. Ez a keret havonta rugalmasan felhasználható fejlesztési/tesztelési célokra, az alábbi Azure szolgáltatásokra:

 • Virtual Machines (Windows és Linux)
 • SQL Databases
 • Cloud Services
 • Web Sites
 • Mobile Services
 • Hadoop Clusters
 • BizTalk Services
 • Storage
 • Media Services stb.

Az első hónapban egységesen mindegyik szintnél $200 dollárnyi egyenleget kapunk, a további hónapokban pedig szinttől függően az alábbi összeget:

Feliratkozási szint VISUAL STUDIO PROFESSIONAL WITH MSDN VISUAL STUDIO PREMIUM WITH MSDN VISUAL STUDIO ULTIMATE WITH MSDN
Havi Azure keret $50 $100 $150

Nézzünk egy egyszerű példát arra, hogy egy MSDN Premium előfizetést hogyan lehet kihasználni:

 1. 3db Windows Server futtatása 16 órán keresztül. Ha egy hónap mindegyik napján 16 órán keresztül használjuk a 3 szervert, akkor még mindig marad némi pénz az egyenlegünkön, amit másra költhetünk 🙂1
 2. Ha masszív tesztelésre van szükségünk, akkor létrehozhatunk 80 db. Windows Server-alapú virtuális gépet, amit  20 órán keresztül használatunk:2
 3. A havi 100 dollárt felhasználhatjuk akár arra is, hogy létrehozzunk 50 Hadoop clustert, amit 10 órán keresztül futtathatunk:3
 4. Létrehozhatunk 100 adatbázissal rendelkező weboldalt fejlesztési/tesztelési célokra:4

A fenti példák alapján jól láthatók a különböző felhasználási módok. A havi keret szabad felhasználása az eddiginél szabadabb, könnyebben áttekinthető felhasználást biztosít az előfizetők számára. A keret minden hónap végén nullázódik, tehát az el nem használt egyenleget nem vihetjük át a következő hónapra.

Természetesen lehetőség van arra, hogy az MSDN egyenlegen felül további kvótákat használjunk fel, például ha havi 200 dollárnyi használatunk van, akkor ebből az MSDN Premium segítségével 100 dollárt használhatunk el, a többit pedig kifizetjük a szokásos módon. Fontos, hogy a havi egyenlegen felüli használat esetén is a kedvezményes MSDN árakat vehetjük igénybe!

A költési limit továbbra is alapértelmezetten be van kapcsolva, ennek a célja, hogy megakadályozza azt, hogy az előfizetésben biztosított kvótákat túlhasználjuk, azaz garantált, hogy a kvóták alatt maradunk, és nem kell fizetnünk. Több olyan helyzet is elképzelhető azonban, amikor a költési limit hátrányos, ennek eltávolításáról a könyv 16. (Árazás) fejezetében olvashatsz.

A használat is könnyebben monitorozhatóvá vált, az Azure portál felső menüsávján helyet kap egy “Credit Status” menüpoont, melynek segítségével  könnyedén követni tudjuk az egyenlegünk állást és a  hátralévő összeget:
6

A korábban aktivált MSDN erőforráskvóták még augusztus elejéig érvényben maradnak, azonban aki már türelmetlen, és szeretné, most is átválthat a Portal Subscription menüjén keresztül:

5

Az MSDN benefit egyéb részleteiről és feltételeiről bővebben itt olvashatsz.

Ezeket az újdonságokat Te is kipróbálhatod! Regisztrálj az ingyenes, próba Azure előfizetésre!

Holnap folytatjuk!

Reklámok

3 thoughts on “Windows Azure TechEd újdonságok – MSDN benefit változások

 1. Visszajelzés: Windows Azure TechEd újdonságok – Nyerj egy Aston Martint! | Felhők között

 2. Visszajelzés: Windows Azure TechEd újdonságok – Megújult Free Trial konstrukció | Felhők között

 3. Visszajelzés: Windows Azure TechEd újdonságok – Megújult Free Trial konstrukció - A magyar Windows Azure közösség blogja - devPortal

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s