Bankkártyaszám megadása Azure-regisztrációnál–minek ez?

A Windows Azure használatával kapcsolatos egyik legnagyobb aggály az, hogy egy Azure-előfizetés regisztrációjakor meg kell adnunk egy bankkártya-számot. Furcsa módon ez még az 90 napos ingyenes próbaverziónál is így van.

Minek kell ez? Nem fog róla egy csomó pénzt levonni a Microsoft? Lehet egyáltalán “kockázatmentesen” hozzáfogni az Azure-hoz?

Az első kérdésre a legkönnyebb a válasz – a bankkártyaszámra nem gonosz adathalászati célokból van szükség, hanem azért, mert egyrészt a Microsoft így győződik meg arról, hogy a regisztráló elmúlt 18 éves (és elfogadhatja az Azure használati feltételeit), másrészt a Microsoft így győződik meg arról, hogy a regisztráló ember.

Nem fog-e egy csomó pénzt levonni a Microsoft? Nos, nem. A 90 napos ingyenes próbaverzió remek ajánlat – nézzük a működését. A próbaverzió regisztrálásakor egyetlen pénzügyi tranzakció történik a kártyánkon: a Microsoft zárol 1 dollárnak megfelelő forintot, hogy tesztelje a kártya érvényességét. Zárolásról van szó, azaz a pénz nem vonódik le, néhány napon belül feloldódik a zár, és az összeg visszakerül a kártyánkra.
Ha a regisztráción túlestünk, akkor bátran elkezdhetjük nyúzni az ingyenes próbaverziót. Az előfizetés mindhárom hónapjának kezdetén kapunk a Microsofttól egy csomó erőforrást (számítási időt, tárhelykapacitást stb.); ezeket tetszőleges időzítéssel és célra felhasználhatjuk. Na de mi van, ha valamelyik erőforrástípust túlhasználjuk? Jönni fog a számla a hónap végén? Nem. Ha ez megtörténik, akkor az előfizetésre helyezett költési limit automatikusan működésbe lép és leállítja az előfizetést, azaz a fizetés veszélye abszolút nem áll fenn.

Hogy lehet akkor kockázatmentesen kipróbálni a platformot? Egyszerűen regisztráljunk egy 90 napos ingyenes próbaverziót. A kártyaadatok biztonságban lesznek, az összes terhelés egyetlen dollár (és azt is visszakapjuk), a 0 forintos költési limitet pedig nem lehet túllépni. Kivéve persze, ha megtetszik a platform, és mi magunk kérjük annak az eltávolítását. Smile

Abszolút nem kell tehát tartani a bankkártyaszám megadásától, semmilyen költség nem érhet bennünket. Belefoghatunk viszont a felhő-számítástechnika megismerésébe. Regisztrálj Te is!

Reklámok

4 thoughts on “Bankkártyaszám megadása Azure-regisztrációnál–minek ez?

 1. Ha valóban csak arról akarna megbizonyosodni, hogy a regisztráló nem egy robot, akkor elég lenne kirakni egy Captcha-t. Én is szivesen kipróbálnám, de a kártyaszámomat egy próbaverzió miatt tuti nem fogom soha megadni!

 2. Kedves h654104!

  Egyetértek abban, hogy a bankkártyaszám megadása rendkívül furcsa lenne mondjuk egy e-mail fiók vagy hasonló szolgáltatás regisztrációjakor.
  Havidíjas szolgáltatások ingyenes próbaverziójánál azonban meglehetősen köznapi dolog, például az Amazon is ugyanígy bankkártyaszámot kér egy ingyenes Amazon Web Services fiók regisztrációjához (http://aws.amazon.com/free/).

  üdvözlettel,
  Bálint

 3. Sziasztok!

  Valaki tudna nekem abba segíteni, hogy kipróbáltam én ezt a rendszert, de nem igazán jött be. Megszüntettem trial verziót, de még mindig nem kaptam vissza a zárolt összeget. Ilyenkor mit tudok tenni?

  Üdv,
  Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s