Windows Azure SDK 1.3: A Microsoft kiadta a felhőplatformhoz tartozó CmdLets frissítést

News(Marius Oiaga cikke alapján) A Microsoft a közelmultban frissítette a felhőplatformjához tartozó CmdLets gyűjteményt, hogy az problémák nélkül együtt tudjon működni a Windows Azure SDK 1.3 változatával.
A Windows Azure Service Management Cmdlets már elérhető letöltésre az MSDN Code Gallery oldalain azok számára, akik a Windows Azure SDK 1.3 változatát használják.

“2011 február 7 reggeléig ha a Windows Azure SDK 1.3 változatával próbálta valaki lefordítani a Windows Azure Cmdlets komponenseket, az fordítási hibával találta magát szembe,” fejtette ki Avkash Chauhan a Microsoft-tól.

“A fordítási hibával kapcsolatos további vizsgálatok az alábbi problémát fedték fel:

A Windows Azure Cmdlets komponens AzureManagementTools.Cmdlets projektje egy referenciát tartalmaz a Microsoft.WindowsAzure.StorageClient.dll-re, amely még mindig függésben van a Windows Azure SDK 1.2-ben található Microsoft.WindowsAzure.StorageClient.dll-től (1.0.0.0 változat), és mivel a Windows Azure SDK 1.3-ban ennek a .dll-nek a verziószáma 1.1.0.0-ra lett módosítva, ez fordítási problémát okozott”, folytatta Chauhan.

A legutólsó Windows Azure Service Management Cmdlets gyűjtemény kifejezetten abban az irányban fejlődött, hogy az IT Pro szakemberek kihasználhassák az erőforrások Windows Azure SDK 1.3-val való használatából adódó előnyöket.

2011 ferbuárjának elején a Microsoft ismét frissítette a Windows Azure SDK-t. Azok az ügyfelek, akik a legfrisebb változatra váltottak, az SDK 1.3.20121.1237 változatát kell, hogy futtassák. Az SDK kiadott frissítését azért tervezték, hogy a fejlesztők javíthassák a Windows Azure-on futó alkalmazásaikat és szolgáltatásaikat.

A Microsoft közleménye szerint egy biztonsági problémát fedeztek fel, amely az 2010-es Windows Azure SDK 1.3-as változatával létrehozott ASP.NET projekteket érintette, ezek közül is azokat, amelyek a “Full IIS” képességet használták és Web Role telepítésére volt szükségük. Az ügyfeleknek újból kell fordítaniuk szolgáltatásaikat (új deployment csomag ot kell létrehozniuk)  és azt frissíteni vagy újratelepíteni a Windows Azure-ban.

A Windows Azure Service Management Cmdlets komponens ún. “cmdlet”-ek gyűjteménye, amelyek a “Windows Azure Management and Diagnostics API” köré épülve egyszerűsítik a Windows Azure konfigurációs és szolgáltatás-kezelési műveleteinek végrehajtását.

“Ezek a cmdlet-ek segítenek az Azure alkalmazások kifejlesztésében és tesztelésében mert egyszerűvé teszik a telepítés és frissités folyamatának szkriptelését, és gyorsan skálázhatóvá tenni az alkalmazást. Továbbá, ezek a cmdlet-ek a diagnosztika kezelését és konfigurálását is egyszerűsítik”, nyilatkozta a Microsoft.

A Windows Azure SDK and Windows Azure Tools for Microsoft Visual Studio (November 2010) frissítés innen tölthető le.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s